Nu har det gått en vecka sen vi kom....ish. Rullat på fruktansvärt bra med jobbet och vi har verkligen visat att Kebnekaise är mer än bara ett ashögt svinkallt berg. När det går bra så går det också riktigt bra. Jag fick jobberbjudande av mina första gäster denna säsongen varav en av dem jobbade på Ice-hotel. I förrgår hade vi vinprovning med folk ifrån Torres och med vinodlaren Johann Topf. Betyget blev att vi var bättre än flera av toppkrogarna i Stockholm och många andra i Sverige. Skönt att höra när det kommer ifrån folk som har stor erfarenhet av branschen.
Har ju dock lite ångest över att den enda utomhus-aktivitet jag gjort är att skotta snö i en hög under personalfesten. Högst hög vann och fick ta en öl i verkstan. Vi vann och med tanke på att min tolkning av varma tåliga kläder var ett par gympaskor och serveringsbyxorna så var det kanske inte så underligt att jag och Anders "fastnade" där inne.
Trycker upp lite bilder från veckan iallafall!!
Renoveringen av restaurangen
Ja är man ifrån Skåne så kan snöskottning upplevas som något exokiskt och kanske lite roligt
Kaffe, blåbärssoppa och en burk med bagerileftovers föder vinnare!
Personalkickoff, sporten-gänget!
Löparpjux och -20 är en kombo jag starkt kan rekommendera, man får nämligen sitta i verkstan och dricka öl.
Anders visar hur snöskor på snabbast sätt skall framföras
Middag på det.
Rödbets- och getostpaj till förrätt
Lammstek med yorkshirepudding och cognacsås till varmrätt.
Bagar-Kalle fixar desserten.
För alla barn som älskar Emil i Lönneberga. Det var Emmy Troeng som slog ihjäl Griseknoen!
Anders "slicket" Fredriksson
Har kommenterat denna bilden alldeles för många gånger för att komma på något nytt så ni får göra tolkningar själva!
Såhär ser en typisk sporten-kille ut!
Hardknock life i köket. Anders är ledsen över sitt mos!
Kanske inte supergivande inlägg men tjatet ifrån kocken och bagarn på att få upp matbilder har varit outhärdligt.
/J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar